• Str. Fanionului nr. 23 Brasov
  • Luni - Vineri: 08:00 - 16:00

Incalzire in pardoseala

Incalzirea prin pardoseala este cea mai noua si mai fiabila solutie de incalzire, mai ales in cazul constructiilor noi. Este un sistem de incalzire revolutionar si incontestabil superior tuturor celorlalte sisteme ca se poate aplica oriunde. Suntem atenti la producatorii de materiale din domeniu instalatiilor si folosim cele mai noi sisteme de conducte sau covoare electrice.

Avantajele incalzirii in pardoseala:

  • confort termic;
  • pardoseli calde;
  • caldura uniforma;
  • rentabilitate, recuperare rapida a investitiei;
  • aspect estetic (fara tevi, calorifere);
  • pretabila atat incalzirii cu gaz/lemn cat si incalzirii electrice.

 

Motive pentru care incalzirea in pardoseala este mai eficienta:

Caldura care circula de jos in sus este uniform repartizata pe intreaga suprafata a pardoselii, determinand un confort termic ridicat si, mai ales, constant. Lucrul acesta este important pentru oricine dar, mai ales, pentru familiile cu copii mici care se pot juca liberi pe suprafata pardoselilor clasice (gresie, marmura, parchetul) care in conditiile altor tipuri de incalzire ar ramane reci, prin natura lor, chiar si in camere bine incalzire. In aceeasi ordine de idei putem spune cu certitudine ca pierderile de caldura sunt mai mici.

Fiind un sistem eficient de incalzire, se reduc costurile cu utilitatile si se fac economii financiare, banii respectivi putand fi redistribuiti catre activitati recreationale. Pentru ca aerul din incapere sa ajunga la 20-23C, podeaua trebuie incalzita la cel mult 25C, ceea ce este mai mult decat suficient (caci senzatia de rece sau cald vine in primul rand de la extremitati).

Pe langa confortul termic si costul redus la utilitatilor putem lua in considerare si aspectul estetic al incaperii care se imbunatateste considerabil. Se renunta la tevi (majoritatea vizibile), calorifere si robineti. Disparitia caloriferului nu are doar un efect estetic, ci si unul foarte practic: creste spatiul util. Un perete liber devine un spatiu ideal pentru alte utilizari.